Nacht van het Witte Doek

Film Festival – Nacht van het Witte Doek

In het weekend van 25/26/27 augustus is alweer de 32-ste editie van de Nacht van het Witte Doek. In alle jaren is het festival uitgegroeid tot een absolute blijver op de evenementenkalender van Deurne. De trots is groot, dat we iedereen uit Deurne en vele gasten uit de regio en daarbuiten, een breed cultureel programma kunnen bieden met vooral film en alles wat daarbij past; kortom een veelzijdig filmfestival.

De Nacht van het Witte Doek is een meerdaags gratis, vrij toegankelijk filmfestival met een groot randprogramma. Kom op tijd want vol=vol. Sommige binnen locaties hebben een beperkt aantal zitplaatsen.

FESTIVALSFEER MET MUZIEK
In Cultuur Centrum CCD

Aanvang: 12.00 uur tot 16.00 uur
Optreden van Tuloa
16.00 uur tot 21.30 uur
Optreden van Pluckum

Hieronder staan alle films die op zaterdag 26 augustus 2023 te zien zijn in Cultuurcentrum Deurne.


COCON, ONE-MINUTE FILMS EN THE SOCIAL DILEMMA
Filmtitel: Cocon (2021), one-minute films IVO-Deurne (2023) en The Social Dilemma (2020)
Locatie: CCD Grote Zaal (binnen)
Aanvang: 11.00 uur
Lengte: Totale duur 90 minuten, incl. interviews leerlingen IVO-Deurne
Genre: Cocon Drama / Komedie, The social Dilemma Docu /Drama
Regisseur: Lisette Vlassak (Cocon) en Jeff Orlowski (The Social
Dilemma)
Acteurs Cocon: Noël van Kruysdijk, Bart Slegers, Kris Hutten en
Henry van Loon
Cocon is een korte (22 min) dramafilm over ontluikende seksualiteit, waarin Sonny worstelt met zijn mannelijkheid en hij probeert zijn droommeisje Coco voor zich te winnen. Cocon was de winnaar van de FTAB: Film Talent Award Brabant 2022. Na deze film zien we alle one-minute films van leerlingen IVO-Deurne en interviewt regisseur Lisette Vlassak de makers ervan.
In The Social Dilemma (40 min) geven specialisten en voormalige werknemers een kijk in de waarheid achter de schermen van Silicon Valley (Californië) en luiden de noodklok hoe sommige van hun media-uitvindingen leiden tot verslavingen en democratieën destabiliseren. Nacht van het Witte Doek programmeert The Social Dilemma in samenwerking met Platform Global Goals.


ZOEK! DE VROUW, DE HOND, DE DOOD. En een nagesprek met Esther van Neerbos
Filmtitel: CCD Kleine Zaal (binnen)
Aanvang: 11.00 uur
Lengte: 80 minuten, totaal 110 min incl nagesprek
Genre: Documentaire / Human Interest
Regisseur: Mariëtte Faber
Acteurs: Esther van Neerbos, Peter R, de Vries en Royce de Vries
Dierenarts Esther van Neerbos speurt vol overgave samen met haar honden op elk vrij moment naar vermisten om zo een einde te maken aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven. Haar tomeloze inzet leidt tot wrijving zowel in haar privéleven als met officiële instanties. Esther van Neerbos is de vrouw achter de Stichting Signi, gevestigd in De Rips; ze verzet met vrijwilligers enorm veel werk in het terugvinden van vermiste en vaak overleden personen. In het nagesprek legt ze uit hoe ze dit doen en welke problemen ze daarbij tegenkomen. Ze gaat samen met Stijn Westrik in gesprek met het publiek. Zoek! De vrouw, De hond, De Dood Zaterdag 26 augustus 2023.
Zaterdag 26 augustus 2023; Esther van Neerbos van Stichting Signi (zoekhonden) gaat in gesprek met publiek op zaterdag 26 augustus om 11.00 uur in de kleine zaal van CCD.


I FOUND YOU
Met inleiding en nagesprek / Q&A
Filmtitel: I Found You
Locatie: CCD Kleine Zaal (binnen)
Aanvang: 13.00 uur
Lengte: 8 min, plus nagesprek, totaal 45 min
Genre: Documentaire
Regie/camera: Rosan Chinnoe
Acteur/danser: Marc Vlemmix
m.m.v. Jo Visser Fonds en Leyden Academy on Vitality and Ageing. Danser Marc Vlemmix kreeg de diagnose Parkinson op 37-jarige leeftijd. Al tien jaar krijgt hij met Rosan Chinnoe duizenden mensen met Parkinson, Reuma of MS aan het dansen. Deze korte documentaire is een ode aan dat initiatief. Nelly van Rijt gaat in gesprek met hem en het publiek. Aan het gesprek wordt ook deel genomen door Rosalie Schaap (Ergotherapie GRIP, Deurne) en Anja Bierens (Zorgboog).


ALS SKIËN DANSEN WORDT. Met nagesprek / Q&A met regisseur en acteurs.
Filmtitel: Als Skiën dansen wordt (2022, 12+)
Locatie: CCD Grote Zaal (binnen)
Aanvang: 13.00 uur
Lengte: 22 minuten, plus Q&A, totaal 50 min
Genre: Drama / Fictie
Regisseur: Carel van Gogh jr
Acteurs: Lisa Morrel en Dennis Ooyen
De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, geschreven door de moeder van filmmaker Carel van Gogh. De hoofdpersoon Eva (28) strijdt tegen longkanker en het verhaal vertelt over een wintersportvakantie van Eva en haar man Peter (29) in Fiss om te bewijzen, dat ze ondanks haar broze botten toch nog kan skiën. De film is een eerbetoon
aan zijn overleden moeder. De regisseur Carel van Gogh jr is een jonge filmmaker uit Deurne. Na de film gaat Wim Strijbosch (hoofd Film van de Cacaofabriek) in gesprek met de regisseur en de beide acteurs Lisa Morrel en Dennis Ooyen.


HIF. Met nagesprek / Q&A met de regisseur.
Filmtitel: Hif (2022, 16+)
Locatie: CCD Kleine Zaal (binnen)
Aanvang: 14.00 uur
Lengte: 30 minuten, plus Q&A, totaal 50 min
Genre: Zwarte Komedie
Regisseur: Daan Swinkels
Acteurs: Glenn Coenen, Geert Dekkers, Björn van der Doelen
Mike, een angstige hypochonder die in de criminaliteit werkt, wordt geconfronteerd met zijn vrees voor HIV wanneer zijn baas hem opdraagt om een crimineel te martelen om informatie te verkrijgen over een belangrijk object dat hij verborgen heeft. Daan Swinkels slaagde erin om Bjórn van der Doelen (oud voetballer/ muzikant) te strikken voor een rol in de film. De opnamen van de film in de regio deed hier en daar flink wat stof opwaaien vanwege de bijzondere locaties, die werden gekozen. Na de film gaat Wim Strijbosch (hoofd Film van de Cacaofabriek) in gesprek met de regisseur.


MANIC LOVER. Met nagesprek / Q&A met de regisseur.
Filmtitel: Manic Lover (2022, AL)
Locatie: CCD Kleine Zaal (binnen)
Aanvang: 15.00 uur
Lengte: 32 minuten, plus Q&A, totaal 50 min
Genre Drama
Regisseur: Luuk Oudenaerde
Acteurs: Cheyenne Löhnen, Karel Konings, Max Pleysier
Maasja, een jonge vrouw met een wanhopige behoefte aan affectie en connectie, is op zoek naar “echte liefde” in een eenzame cyclus van hook-ups. Een expressieve filmstijl scheidt droom van realiteit en schetst een leven vol contrasten. In de loop van de film komen we erachter dat haar ideaalbeeld van liefde ver van de werkelijkheid ligt. Manic lover is een tragikomisch verhaal over een misleide zoektocht naar geluk en de uitzichtloosheid van een streven naar liefde zonder zelfliefde. Na de film gaat Wim Strijbosch (hoofd Film van de Cacaofabriek) in gesprek met de regisseur.


FAITHFULLY YOURS. Met Q&A door regisseur Andre van Duren.
Filmtitel: Faithfully Yours (2022, 12+)
Locatie: CCD Kleine Zaal (binnen)
Aanvang: 16.00 uur
Lengte: 95 minuten, plus 25 minuten Q&A met de regisseur
Totaal 120 min
Genre: Thriller
Regisseur: André van Duren
Acteurs: Bracha van Doesburgh, Mateo Simoni, Gijs Naber,
Elise Schaap, Nasrdin Dchar en Hannah Hoekstra Bodil en Isabel nemen af en toe een vlucht uit het dagelijks leven door samen een weekend weg te gaan naar de Belgische kust. Tijdens deze weekenden zijn ze elkaars alibi om vreemd te gaan, puur voor de spanning en ontlading. Wanneer Isabel ineens vermist wordt, lijkt alles te wijzen op een misdrijf. Terwijl de politie een onderzoek start en de echtgenoten naar België komen, raakt Bodil steeds verder verstrikt in het web van leugens dat door haar en Isabel met zorg is opgebouwd. Regisseur André van Duren
(De Helleveeg, De Bende van Oss) gaat in gesprek met het publiek. Hij bezoekt voor de tweede keer festival Nacht van het Witte Doek. Dit jaar combineert hij dat met de uitreiking van de tweede Film Talent Award Brabant voor fictie en documentaire.


PINKMOON
Filmtitel: Pinkmoon (2022, 12+)
Locatie: CCD Kleine Zaal (binnen)
Aanvang: 18.30 uur
Lengte: 95 minuten
Genre: Drama / komedie
Regisseur: Floor van der Meulen
Acteurs: Johan Leysen, Julia Akkermans, Eelco Smits en
Anniek Pheifer
Als Iris volkomen onverwacht van haar vader Jan te horen krijgt, dat hij genoeg heeft van het leven en er mee wil stoppen, wordt ze gedwongen de totale absurditeit van de situatie onder ogen te zien. Als de vastgestelde datum nadert, gaat ze volledig een eigen route volgen tegen de zin van haar broer. Ze wil van haar vader weten: waarom?


MOONAGE DAYDREAM
Filmtitel: Moonage Daydream (2022, 12+)
Locatie: CCD Grote Zaal
Aanvang: 20.00 uur
Lengte: 129 minuten
Land Engeland, Duitsland
Genre: Muziekdocumentaire
Regisseur: Bret Morgan
Acteurs: David Bowie
Moonage Daydream is een meeslepende bioscoopfilm van de voor een Oscar genomineerde filmmaker Brett Morgen. De film bevat nooit eerder vertoonde concertbeelden en is een audiovisuele ruimtereis die niet alleen de raadselachtige erfenis van David Bowie belicht, maar ook dient als een gids voor een leven dat zinvol is en voldoening geeft in de 21e eeuw. Een genre-overschrijdende filmische ervaring gebaseerd op een van de meest iconische rocksterren aller tijden. De film heeft de volledige goedkeuring van Bowie’s nabestaanden en bevat veel van zijn beste nummers, evenals nooit eerder vertoonde concertbeelden.


ALCARRAS
Filmtitel: Alcarras (2022, 12+)
Locatie: CCD Kleine Zaal (binnen)
Aanvang: 21.00 uur
Lengte: 120 minuten
Genre: Drama
Regisseur: Carla Simón
Acteurs: oa Berta Pipó, Joseph Abadia en Albert Bosch
Al jaren komt de familie Solé in de zomer bijeen om samen de perziken te oogsten in hun boomgaard. Dit jaar kan het de laatste keer zijn, omdat er plannen zijn om op hun grond zonnepanelen te plaatsen. Dit zorgt voor een breuk in de anders zo hechte familie. Ze gaan een onzekere toekomst tegemoet. Een prachtige ontroerende film, die zich afspeelt op het Catalaanse platteland. De film won de Gouden Beer op het filmfestival in Berlijn.