Nacht van het Witte Doek 2022

Nacht van het Witte Doek

Nacht van het Witte Doek staat er in 2022 goed op, met een fantastisch thema “De Nacht verlicht” en een primeur “Film Talent Award Brabant” voor de beste Brabantse afstudeerfilm van het jaar.

Na enkele lastige coronajaren kunnen we dit jaar weer een ouderwets binnen/buiten festival organiseren.

Het thema “De Nacht verlicht” drukt dat in meerdere opzichten uit. Cultuur brengt verlichting in donkere tijden en verbindt.
De openingsact op vrijdagavond op de Markt, het kinderprogramma “Spelen met licht” en de aankleding van de Markt zorgen ervoor dat de Nacht letterlijk verlicht.

Festivalsfeer in CCD

In het weekend is het Cultuur Centrum een bijzondere festivallocatie. Verdeeld over het weekend kunnen bezoekers terecht voor verschillende activiteiten. Op zaterdag is de uitreiking van de eerste Film Talent Award Brabant, er zijn op alle dagen films en op zondagmiddag is er een kinderprogramma “Light painting”.

Op zaterdag met optreden van duo Kaag/Tsolova. Dani Kaag op piano en Sami Tsolova gitaar/zang. Ze maken muziek tussen alle programmaonderdelen door, zodat bezoekers even kunnen blijven hangen en iets drinken aan de bar.

Kinderen spelen met licht

Kinderen kunnen zich opgeven voor Lightpainting in het CCD. Onder leiding van Tonny van Bree en Marije Zuidweg kunnen ze met (gekleurd) licht gaan tekenen in de lucht. Het resultaat van hun lichttekening kunnen ze dan op het grote scherm bekijken. De meest speelse, mooiste, leukste creaties komen ook op de website van NVHWD. De workshop Lightpainting vindt plaats vanaf 13.30 uur in Grote Zaal van CCD. Deelnemende kinderen krijgen na opgave bericht over het tijdstip waarop ze aan de beurt zijn. Aanmelden kan via de website www.nachtvanhetwittedoek.nl of via onderstaande knop.

Aanmelden

Captain nova

Aanvang: 13:00
Locatie: Martinetzaal/Kleine zaal

Trailer

In het jaar 2050 krijgt gevechtspilote Nova de opdracht terug te reizen in de tijd. Dit om een milieuramp op aarde te voorkomen. Maar door het terugreizen wordt Nova ook weer jong, zij stort neer als twaalfjarige. Nas beschermt het meisje en haar vliegende robot voor de geheime dienst.

Free guy

Aanvang: 15:00
Locatie: Martinetzaal/Kleine zaal

Trailer

Guy is een bankmedewerker met elke dag dezelfde routine. Wakker worden, naar zijn werk, het overleven van een bankoverval, samen met vrienden softbal spelen en wat drinken, daarna naar bed. De volgende
dag is precies hetzelfde, totdat hij een bijzondere bril vindt en deze opzet. Plots ziet hij zijn eigen levensbalk, het geld dat hij op zak heeft en een kaart van de stad waarin hij woont. Hij ontdekt dat hij in een groot open-wereld videospel zit.

Met Ryan Reynolds, Jodie Comer, Taika Waititi en Lil Rey Howery!

 

Bekijk het volledige programma van de Nacht van het Witte Doek hier