Workshops NVHWD

Aanvang
14:00 uur

Film Festival – Nacht van het Witte Doek – Workshop

In het weekend van 25/26/27 augustus is alweer de 32-ste editie van de Nacht van het Witte Doek. In alle jaren is het festival uitgegroeid tot een absolute blijver op de evenementenkalender van Deurne. De trots is groot, dat we iedereen uit Deurne en vele gasten uit de regio en daarbuiten, een breed cultureel programma kunnen bieden met vooral film en alles wat daarbij past; kortom een veelzijdig filmfestival.

De Nacht van het Witte Doek is een meerdaags gratis, vrij toegankelijk filmfestival met een groot randprogramma. Kom op tijd want vol=vol. Sommige binnen locaties hebben een beperkt aantal zitplaatsen.

Hieronder staat informatie over de workshop die op zaterdag 26 én zondag 27 augustus 2023 plaatsvindt in Cultuurcentrum Deurne.
Bekijk de brochure hier.


BLIKVANGERS. Workshop fotografie voor kinderen.
Activiteit: Workshop fotografie voor kinderen
Locatie: Start op terras van CCD en daarna onder
begeleiding, in het winkelgebied
Aanvang: Van 14.00 tot 16.00 uur
Duur: Een half uur per groepje
Begeleiding: Marije Zuidweg

Kinderen van groep 3 t/m 8 kunnen zich aanmelden voor deze workshop op www.nachtvanhetwittedoek.nl. Op 26 aug melden buiten voor het CCD. Zorg zelf voor een mobieltje, met een volle accu!! Deelnemers krijgen instructie en suggesties om met lichtinval en perspectief te spelen om zo bijzondere foto’s te maken. Elke deelnemer kan een zelf gekozen foto inzenden voor op de website van Nacht van het Witte Doek. Onder de deelnemers worden een aantal prijsjes verloot. Niet aangemeld? Toch graag meedoen? Meld je dan tussen 14.00 en 16.00 uur bij de vrijwilliger van De Nacht van het Witte Doek.


SCHILDEREN MET LICHT. Workshop voor kinderen.
Activiteit: Workshop “Schilderen met Licht”
Locatie: CCD Kleine Zaal (binnen)
Aanvang: 14.30 uur tot 17.00 uur
Duur: ca 15 min per groepje
Docenten: Tonny van Bree en Marije Zuidweg
Kinderen van de basisschool kunnen zich aanmelden op www.nachtvanhetwittedoek.nl voor de workshop “Schilderen met Licht”. In de kleine zaal van CCD schilderen ze met licht een kunstwerk, dat vertoond wordt op het grote doek. Onder leiding van Tonny van Bree en Marije Zuidweg maken de kinderen kennis met de modernste digitale kunstvormen. Het resultaat wordt digitaal vastgelegd en gedeeld. Een selectie wordt bovendien op de website van de Nacht van het Witte Doek geplaatst. Onder alle deelnemers worden een aantal prijzen verloot.