Uitreiking Film Talent Award Brabant

Aanvang
16:00 uur

Films genomineerd voor de Film Talent Award Brabant, de beste Brabantse afstudeerfilm van het jaar.

Met bijdragen van Monic Hendrickx, Kevin Toma en Cindy Jansen.

Op deze zaterdag zal de eerste uitreiking van de Film Talent Award Brabant plaats vinden. Een nieuw initiatief van Stichting Het Witte Doek in samenwerking met alle filmopleidingen van Noord-Brabant, BROET, KunstLoc en Brabantse filmhuizen. Eerst worden de genomineerde korte films vertoond, allemaal afstudeer werkstukken van studenten filmopleidingen in de categorieën documentaire en fictie met een lengte van minimaal 5 en maximaal 25 minuten. Elke regisseur wordt kort geïnterviewd. Aan het eind geeft de externe vakjury haar oordeel over de winnaars docu en drama/fictie en reikt Monic Hendrickx de beide Awards van elk € 1000 uit. Iedereen uit het publiek kan een stem uitbrengen voor de publieksprijs van € 500.

De presentatie is in handen van Ben Timmers (Deurne) en de vakjury bestaat uit Maudy van Bree (Hilversum, uitvoerend producent drama/ fictie) en Frank van Osch (Den Bosch, producent en regisseur documentaire).

Programma Film Talent Award Brabant

Locatie: Rabocultuurzaal/Grote zaal

16.00 uur –  Welkom door presentator Ben Timmers
16.10 uur –   Interview met Cindy Jansen (regisseur Prince of Muck) over haar carrière in de filmwereld. Ze gaat in op wat jonge filmmakers allemaal op hun pad kunnen tegenkomen.
16.30 uur –  Aanvang vertoningen genomineerde korte afstudeer films en interviews met de regisseurs.
18.15 uur –   Ophalen publieksstemmen, korte pauze met muziek in de foyer.
18.30 uur –  Kevin Toma (Arnhem, film journalist van De Volkskrant) geeft zijn visie op de vertoonde films.
18.45 uur –  Uitslag vakjury door Maudy van Bree en uitreiking van de twee FTAB -Awards door Monic Hendrickx. De publieksprijs wordt uitgereikt door wethouder cultuur Willy van de Berg.

 

Bekijk het volledige programma van de Nacht van het Witte Doek hier