Nacht van het Witte Doek 2022

Nacht van het Witte Doek

Nacht van het Witte Doek staat er in 2022 goed op, met een fantastisch thema “De Nacht verlicht” en een primeur “Film Talent Award Brabant” voor de beste Brabantse afstudeerfilm van het jaar.

Na enkele lastige coronajaren kunnen we dit jaar weer een ouderwets binnen/buiten festival organiseren.

Het thema “De Nacht verlicht” drukt dat in meerdere opzichten uit. Cultuur brengt verlichting in donkere tijden en verbindt.
De openingsact op vrijdagavond op de Markt, het kinderprogramma “Spelen met licht” en de aankleding van de Markt zorgen ervoor dat de Nacht letterlijk verlicht.

Festivalsfeer in CCD

In het weekend is het Cultuur Centrum een bijzondere festivallocatie. Verdeeld over het weekend kunnen bezoekers terecht voor verschillende activiteiten. Op zaterdag is de uitreiking van de eerste Film Talent Award Brabant, er zijn op alle dagen films en op zondagmiddag is er een kinderprogramma “Light painting”.

The Suicide squad

Aanvang: 18:30
Locatie: Martinetzaal/Kleine zaal

Trailer

Harley Quinn, Bloodsport, Peacemaker en een aantal andere superschurken sluiten zich aan bij het geheime Task Force X om hun vrijheid terug te krijgen. Zwaarbewapend worden ze gedropt op een eiland waar ze door de gevaarlijke jungle vol militanten moeten trekken om hun vernietigingsmissie te voltooien.

Spencer

Aanvang: 21:30
Locatie: Martinetzaal/Kleine zaal

Trailer

Het huwelijk van Prinses Diana en Prins Charles is allang bekoeld. Ondanks geruchten over affaires en een echtscheiding gaan de kerstfestiviteiten door op het landgoed van de koningin in Sandringham. Er wordt gegeten en gedronken en gejaagd. Diana kent het spel.
‘Spencer’ speelt zich af tijdens deze cruciale kerstdagen in de vroege jaren ’90 waarin prinses Diana besluit dat haar liefdeloze huwelijk met prins Charles niet werkt. Ze zal moeten afwijken van het pad dat voor haar was uitgestippeld als toekomstige koningin. ‘Spencer’ is een verbeelding van wat er gebeurd zou kunnen zijn tijdens die paar noodlottige dagen.

 

Bekijk het volledige programma van het Nacht van het Witte Doek hier