Nacht van het Witte Doek

Film Festival – Nacht van het Witte Doek

In het weekend van 25/26/27 augustus is alweer de 32-ste editie van de Nacht van het Witte Doek. In alle jaren is het festival uitgegroeid tot een absolute blijver op de evenementenkalender van Deurne. De trots is groot, dat we iedereen uit Deurne en vele gasten uit de regio en daarbuiten, een breed cultureel programma kunnen bieden met vooral film en alles wat daarbij past; kortom een veelzijdig filmfestival.

De Nacht van het Witte Doek is een meerdaags gratis, vrij toegankelijk filmfestival met een groot randprogramma. Kom op tijd want vol=vol. Sommige binnen locaties hebben een beperkt aantal zitplaatsen.

Hieronder staan alle films die op vrijdag 25 augustus 2023 te zien zijn in Cultuurcentrum Deurne.


DE ACHT (VAN CHAAM)
Een wielerfilmcafé met column en nagesprek met o.a. Peter Winnen
Filmtitel: De Acht (2022, AL)
Locatie: CCD, Grote Zaal
Aanvang: 19.00 uur
Lengte: Film 55 min, totaal 90 min, incl. column en nagesprek
Genre: Documentaire
Regisseur: Paul Schram en JW Schram
Acteurs: Vrijwilligers en deelnemers Acht van Chaam
Jace van de Ven verzorgt een gesproken column over de “kermiskoers”; daarna komen in de documentaire “De Acht” verschillende vrijwilligers uit Chaam aan het woord over het wel en wee van de Acht van Chaam. Een verhaal over dorpscultuur onder druk, doorzettingsvermogen, liefde voor de sport en veerkracht van een dorp. Na de film is er een nagesprek waar Henk van der Steijn (Nacht van de Zeilberg), Kees Jeurissen (oud profrenner), regisseur Paul Schram en Peter Winnen (winnaar Touretappes in 1981 en 1983) aan deelnemen. Ze gaan onder leiding van Jace van de Ven in gesprek met het publiek.


SONIC THE HEDGEHOG 2
Filmtitel: Sonic The Hedgehog 2 (2022, 9+)
Locatie: CCD Kleine Zaal (binnen)
Aanvang: 18.00 uur
Lengte: 123 minuten
Genre: Actie / Avontuur / Kinder- jeugdfilm
Regisseur: Jeff Fowler
Acteurs: Jim Carrey, Ben Schwarz, Idris Elba
Wanneer Robotnik en zijn nieuwe partner Knuckles een smaragd met enorme krachten willen vinden, grijpt Sonic zijn kans om te laten zien dat hij een echte held is. Sonic ontmoet Tails en samen moeten ze de smaragd eerder vinden dan Robitnik en Knuckles.


PIECE OF MY HEART
Muziek/dansfilm, opening met dans en nagesprek
Filmtitel: Piece of My Heart (2022, 12+)
Locatie: CCD Kleine Zaal (binnen)
Aanvang: 20.30 uur Openingsdans door B-Trained en direct
daarna begint de film.
22.30 uur Interviews en nagesprek
Lengte: Film: 114 minuten, totaal 150 min incl. nagesprek
Genre: Drama / Muziek / Dans
Regisseur: Dana Nechushtan
Acteurs: Elaine Meijerink, Roos Englebert, Jan Kooijman
Amsterdam, de jaren 70. Terwijl Olga en Irma, beiden getalenteerde danseressen, zich staande proberen te houden in de veeleisende en ambitieuze balletwereld, wordt Olga als de grote nieuwe ster van het Koninklijk Ballet gelanceerd. Al snel ontdekt Olga ook de schaduwzijde van haar talent en moet Irma toezien hoe haar beste vriendin bezwijkt onder de prestatiedruk, zichzelf verliezend in het losbandige nachtleven. Voor de film is er een kort optreden van een dansgroep van B-Trained o.l.v. Enya Kwerreveld. Na de film interviewt Carolien van der Hulst Bernadette Corstens (Gemert/Amsterdam) over haar werk als kostuumontwerpster voor deze film en gaat ze in gesprek met Enya Kwerreveld. Enya Kwerreveld is professioneel danser, choreograaf en coach. Ze runt B-Trained Dans en coacht daar onder andere Colorful Movement (NK en Europese titel). Haar dansstijl is een originele mix van hiphop, funk, locking met elementen uit wacking of female dance. Ze treedt op met Colourful Movement.


EVERYTHING, EVERYWHERE, ALL AT ONCE
Filmtitel: Everything, Everywhere, All At Once (2022, 12+)
Locatie: CCD Grote Zaal (binnen)
Aanvang: 21.15 uur
Lengte: 149 minuten
Genre: Science Fiction / Komedie / Avonturenfilm
Regisseur: Daniel Kwan en Daniel Scheinert
Acteurs: Michelle Yeoh, Ke Huy Quan, Stephanie Hsu
Evelyn, een Chinese immigrante, is bezig met haar belasting wanneer ze een vreemd avontuur beleeft. Ze ziet de andere levens die ze had kunnen hebben in een multiversum, maar ze ontdekt ook dat de planeet in gevaar is en zij de enige is die hem kan redden. Deze film behaalde zeven Oscars, waaronder die voor beste film. Algemeen neergezet als een absurd actiespektakel, een wervelstorm van een film.