Workshop Producing

Ticketprijs vanaf 5,00
Aanvang
13:00 uur

Ontdek je talent in de kerstvakantie

Workshop (Muziek) Producing

Onze Nederlandse DJ’s zijn grote super-sterren en touren de hele wereld over met hun shows. Elektronische muziek is zelfs een van onze grootste export producten. Niet voor niets dat steeds meer jongeren later DJ willen worden en hun eigen tracks willen maken. Maar waar begin je? Wat komt er allemaal bij kijken? En nog belangrijker: Is dit iets voor jou?

Over jouw leraar.  

Joris de Corte, de producer achter o.a. NEVERGLOW heeft meer dan 20 miljoen streams achter zijn naam staan. Zijn tracks worden over de hele wereld gedraaid door de aller grootste DJ’s zoals Tiesto, Afrojack, Fedde Le Grand, David Guetta en nog veel meer. Naast produceren voor zijn eigen act werkt hij ook als ghost producer en maakt hij platen voor verschillende DJ’s over de hele wereld.  

Spotify NEVERGLOW:: https://open.spotify.com/artist/2K7Hlrg5cti0mVKx4l0Rwz?si=zjp8QTtZSsGKfufNs8EAqg

Voor wie

Deze workshop is geschikt voor jongeren (tussen 10 en 17 jaar) met de ambitie om later muziek producer te worden. Het maakt niet uit of je nou geen, een beetje of wat meer ervaring hebt. Je zult vast en zeker iets nieuws leren en ongelooflijk veel plezier beleven. Het maakt ook helemaal niet uit of je van pop, dance of hip-hop houdt. Al deze genres worden gemaakt vanuit dezelfde basis principes in muziek productie.

Vrijwel alle muziek wordt tegenwoordig gemaakt met behulp van een computer. Het leuke hieraan is, is dat iedereen het kan doen. Alles wat je nodig hebt is een laptop en je kunt van start. Dus waar wacht je nog op?

Je mag jouw eigen laptop meenemen naar de workshop, maar dit is geen vereiste.

Inhoud workshop  ( 4 uur)

  • Introductie muziekproductie
  • Geschiedenis. Van analoog naar digitaal
  • Hoe begin je aan je eerste track?
  • Wat heb je allemaal nodig (software versus hardware)
  • DJ vs. Producer. Wat is het verschil?
  • Samen een track maken
  • Tracks van studenten bespreken
  • Ruimte voor vragen