Laatste tickets

Zorita

Ticketprijs vanaf 13,50
Aanvang
20:30 uur

Zorita

Zorita is de band rondom de liedjes van de Belgisch/Spaanse frontman Carlos Zorita Diaz. De muziek steunt op verhalen, gedichten en gedachten. Een beetje zoals de songs van Leonard Cohen, Tom Waits en Nick Cave & The Bad Seeds; ze vervoeren je naar een andere plek.

In 2022 was het 10 jaar geleden dat hun veel geprezen debuutalbum ‘Amor Y Muerte’  verscheen. Het optreden van de band staat dat ook in het teken van dit jubileum.

Met Amsterdam als uitvalsbasis vermengt Zorita hun muziek met klanken van over de hele wereld tot aanstekelijke popmuziek. De liedjes doen denken aan de Middellandse Zee, de Caraïben, het meer bij je grootmoeders huis, de Oostzee en vele andere plaatsen die tot de verbeelding spreken. Sommige mensen vergelijken hun geluid met Calexico, Lhasa de Sela en Manu Chao. Anderen zeggen dat ze klinken als de huisband van Quentin Tarantino.

De meeste nummers dragen een zekere melancholie, en waar mogelijk plaats Zorita dat liefst op een aanstekelijk ritme. Want als je toch al melancholisch bent, dan kan je daar net zo goed je heupen bij bewegen.

Voor deze gelegenheid komt Zorita in een bezetting van 5 muzikanten.


Gezellig naborrelen?
Je hebt ook de mogelijkheid om via de bestelomgeving een tafel voor 2 in de foyer met borrelplank en een drankje te reserveren.

Pauzedrankje niet inbegrepen.