Cultuur over de vloer: Leuke podcasts

Er zijn steeds meer cultuurmakers die in deze lastige tijd hun creativiteit uiten in de vorm van een podcast. Wij delen een aantal podcasts met een cultureel randje. Leuk voor tijdens het huishouden of een wandeling.


In de kop van
‘In de kop van’ is een serie waarin cabaretiers van het Spijkers met Koppen-cabaretteam waaronder Stefano Keizers, Kiki Schippers en Marcel Harteveld in gesprek gaan met hun inspiratiebron uit de cabaretwereld. Diverse cabaretiers zoals Youp van ’t Hek, Arjen Lubach, Paul de Leeuw en Tineke Schouten praten uitgebreid over het vak en hun repertoire.

VINK – de podcastgids
VINK is dé podcastgids van Nederland! Radio 1-presentator Mischa Blok, Vincent Bijlo – dé radiorecensent van Nederland – en Volkskrant-recensent Stan Putman bespreken drie podcasts aan de hand van fragmenten en leggen ze langs de meedogenloze VINK-meetlat!

Ervaring voor beginners – Theo Maassen
Ervaring voor Beginners is een podcast-serie waarin cabaretier Theo Maassen exact 60 minuten praat met makers over de kunst van het maken van een theaterprogramma.

Brabant Kennis – podcast over verdriet
Een podcast van Brabant Kennis over de Zeven Zonden van Brabant, met deze editie het thema; verdriet. Onder andere cabaretier Karin Bruers en Wethouder in Deurne Marinus Biemans komen aan het woord.

De Knorrepodcast – Met cabaretier Martijn Koning.
In deze podcast bespreekt cabaretier Martijn Koning samen met comedian Sander van Opzeeland de actualiteiten op een eigenwijze en vooral humoristische manier.

Zelfspodcast
In Zelfspodcast spelen Jaap Siewertsz van Reesema (zanger) en Sander Schimmelpenninck (Hoofdredacteur van de Quote) de hoofdrol. Twee jeugdvrienden met zeer verschillende karakters nemen samen hun levens door, met een gedeelde liefde voor zelfbeklag. Elke week een rondje dieptepunten en hoogtepunten. Twee dertigers met carrières in cultuur en de media.

Met Groenteman in de kast
In Met Groenteman in de kast gaat Gijs Groenteman iedere week in gesprek met iemand die hem op de een of andere manier heeft verwonderd of is opgevallen. Opgenomen in de illustere archiefkast op de redactie van de Volkskrant. Regelmatig komen er theatermakers langs om met hem de actualiteiten te bespreken.

Terug naar het overzicht