Cultuur over de vloer: Cultuureducatie

Speciaal voor alle kinderen plaatsen we hieronder regelmatig leuke en leerzame video’s.


Tekenkwartier – De Wieger

Voor alle kinderen die het leuk zouden vinden om te leren tekenen van een échte illustrator, bevelen wij het Teken qARTiertie aan! Het Teken quARTiertje bestaat uit vijf digitale tekenlessen (van ongeveer 15 minuten) op YouTube, gegeven door Imke Illustrations. Deze tekenlessen kun je thuis volgen, met eenvoudige materialen en natuurlijk met inspiratie uit je eigen woonkamer/keuken etc.

Meer weten…? Bekijk vooral de video hieronder.


Digitale pianoles – Leef Deurne

Heb je thuis een piano of keyboard en wil je graag meer leren? Dan heeft Leef Deurne nu iets leuks! Pianodocent Nikolay Tsolov van NT Music School in Deurne geeft namelijk open, gratis pianolessen voor jong en oud! Bekijk hier alle informatie over de thuislessen.Muziek maken met Dirk Scheele (tot 6 jaar)

Muziek maken met Dirk Scheele is een gloednieuwe serie, speciaal voor de kinderen die nu noodgedwongen thuis moeten zitten. Elke dag om 10:00 uur zal er een nieuwe video worden geplaatst op zijn kanaal waarin de kinderen samen met Dirk muziek kunnen maken!Percussie met Percossa (Vanaf 8 jaar)

Wie kent ze niet die knallende mannen van Percossa. Van elk object maken ze een slagwerkinstrument. Tijdens deze periode gaan ze het hele huis door om muziek te maken want ook op het kleinste kamertje kun je muziek maken.Meester Jaap – voorgelezen door Jacques Vriens

In deze moeilijke tijden kan Meester Jaap wellicht wat troost bieden of in elk geval een glimlach tevoorschijn toveren. Jacques een aantal verhalen voorgelezen en op film gezet. Het zijn de verhalen uit de dikke bundel:¬† “MEESTER JAAP, alle leukste, stoutste en gekste verhalen”.Sprookjessprokkelaar de musical – Efteling

De Efteling heeft een volledige registratie van de musical ‘Sprookjessprokkelaar’ gepubliceerd. Volg de 12-jarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont. Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, wijst opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Daar, achter de juiste deur, wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Vindt Sterre de juiste deur naar de sprookjesbibliotheek?Daphne Deckers leest voor (vanaf 8 jaar)

De liefde voor boeken begint vaak met voorgelezen worden: dat is knus, gezellig en stimuleert de taalontwikkeling en verbeeldingskracht. Voorlezen geeft ook structuur aan het naar bed gaan. Om ouders in deze coronatijden even de handen vrij te geven, heeft Daphne 2 van haar kinderboeken voorgelezen. Bekijk het via de onderstaande video. Veel luisterplezier!