Rosa Spruit

Ticketprijs vanaf 15,30
Aanvang
20:30 uur

Rosa Spruit – Tussen Stad en Platteland

Rosa Spruit (23 jaar) werd geboren in hartje Utrecht leerde er praten en groeide daar op tot haar 7de verjaardag. Toen verhuisde ze met haar gezin  (haar ouders, 2 broers, een zusje)  naar een oude boerderij in het verre buitengebied van Bergeijk op 10 meter van de Belgische grens. Daar in de dorpen rond Bergeijk/Eersel speelde haar jeugd zich af. Een gebied waar het dialect en de zachte G vast onderdeel  van de taal zijn. 

Maar niet van haar taal. 

Een gebied waar het leven voor jongeren vrij is, de kroegen altijd open zijn ook al ben je nog geen 18 en waar ze toen ze 16 was de ‘zeskamp’ won en kampioen werd met haar voetbal elftal.  Maar intussen riep de stad,  dus na de middelbare school vertrok ze al snel weer naar de stad en woont ze nu het merendeel van haar tijd in Maastricht waar ze studeert. 

‘Tussen stad en platteland’ is een concert waarin Rosa de mooiste dialect nummers in het Nederlands zingt  en dat mixt met songs van echte stadse zangers en haar eigen repertoire.  

Onder andere nummers van:  JW Roy, Daniël Lohues, Jeroen van Merwijk, Suzan Freek en Snelle, Jovink, Willeke Alberti, Bjorn van der Doelen, Jan Henk de Groot, haar zelf en vele anderen. 

Recent bracht ze haar eerste singles uit.  Haar nummer ‘Tussen Stad en Platteland’ werd door vele zenders opgepikt. Het gelijknamig album komt in juni 2023 uit. 

Daarna volgen in het najaar de eerste singles van haar tweede album, geheel gevuld met eigen werk.  

Kraakheldere stem met een lichte country snik. ‘Nachtegaal van de Hutten’ het boerengehucht in het verre buitengebied van Bergeijk waar ze vandaan komt. Popmuziek met een akoestische gitaar als kleurenpalet en melancholie als belangrijk wapen. 

Deze voorstelling vindt plaats in de Martinetzaal.

Fotograaf: Enrique Meesters

 


Prijs is exclusief pauzedrankje

Gezellig naborrelen?
Via de bestelomgeving heb je de mogelijkheid om een ‘na de voorstelling’ arrangement te reserveren. Één arrangement is voor twee personen en bestaat uit een borrelplank en een tafel in Gastrobar bijC.